APRIL 2019

Brez zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) se bo evropska uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR) od 25. maja 2018 dalje uporabljala neposredno.V nadaljevanju bomo na preprost način prikazali, kaj pravzaprav GDPR za obrtnike in podjetnike prinaša.

V Sloveniji je 83 odstotkov družinskih podjetij, kar dve tretjini pa pri prenosu na mlajše generacije propadeta. O izzivih v družinskih podjetjih so zato na današnji novinarski konferenci govorili predstavniki uspešnih družinskih podjetij, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije pa je predstavila aktivnosti novoustanovljenega Centra za družinsko podjetništvo.

Bar Slivnik je pričel obratovati leta 1987. Na podjetniško pot je takrat stopila Ana Perovec, ki je bar vodila do leta 1995, ko je vodenje prevzela hči Damjana Perovec. Leta 2001 je Damjana lokal razširila, ter dodala letni vrt.
Bar vam poleg pijače nudi tudi pice. Gosti lahko popestrijo svoje bivanje v baru z brezplačnim pikadom, pomerijo pa se lahko tudi v biljardu.
 
Najdete jih na naslovu Lokovica 1B, 3325 Šoštanj. Pod VEČ si oglejte ponudbo pizz, ki vam jih nudijo.
Želja po samostojnem delu je rasla in leta 1997 je v prizidku začela z delom ga. Alenka Zaluberšek. Sedaj vam s svojimi zaposlenimi nudi hitre in kvalitetne storitve.
 
Odlikujejo se po odlični negi las in lasišča ter tehnikama barvanja Ombre in Balayaga, nudijo tudi družinsko striženje.
 
Salon je enostavno dostopen in omogoča hitro parkiranje na velikem parkirišču. Z ekipo se redno izobražujejo o novostih, da lahko ponudijo najboljše storitve.
 
Celotno ponudbo frizerstva Špica si oglejte pod VEČ.

MAJ 2019

Dolgoletna tradicija obrtništva in družinskega podjetništva segajo v leto 1927. Začetki so bili v izdelavi koles za vozove, kasneje pa stavbnega in notranjega pohištva.
 
Okoli leta 1985 se je pričela postopna preusmeritev proizvodnje na predelavo in obdelavo vezane plošče. Dolgoletni razvoj, od enostavnih do zahtevnih izdelkov, je zahteval veliko vlaganj v opremo, objekte in znanje. Po letu 1994 so se pričeli intenzivno usmerjati na tuje trge, in trenutno izvozijo 60% proizvodnje, večinoma višje tehnološke stopnje. Izdelke izvažajo v Nemčijo, Avstrijo, Švedsko, Italijo, Španijo.
 
Celoten članek si oglejte pod več.
Kopalne vode:
na 48 kopališčih so razvrščene med odlične in dobre kakovosti. Vzorčenja bodo potekala vsake tri tedne.
Strunjan – Saj ni res, pa je: poročilo evropske komisije o stanju kopalnih voda, ki ga je na spletni strani objavila evropska komisija, kaže, da se lahko samo Slovenija in Ciper postavita z najbolj čistim morjem na svojih obmorskih kopališčih.
 
Celoten prispevek si oglejte pod VEČ.
Z samostojnim delom je ga. Vera Kodrun pričela leta 1996, pred tem pa je izkušnje nabirala v Elkroju. 
Veselje do obrti in leta izkušenj sta ji pomagali, da sedaj svojim strankam nudi natančna popravila in predelave oblačil vseh vrst.
 
Celotno ponudbo šiviljstva Vera si oglejte pod VEČ.

Proces digitalizacije zahteva nov način delovanja. Digitalna preobrazba vpliva na delovno okolje, poznati jo morajo tako vodje kot vsi zaposleni, da se lahko prilagodijo novim delovnim procesom. Osnova procesa digitalizacije so torej ljudje in organizacijska kultura.

Pod več si oglejte celoten razpis.

05.05.2019

Berni servis

Po letih dela in nabiranja izkušenj v zadrugi je g. Bernard Kamenik vzporedno s svojo obstoječo službo, leta 2015 odprl popoldansko obrt, nato pa leta 2018 to dejavnost razširil in začel povsem samostojno podjetniško pot.

Celoteno ponudbo Berni servisa si ogejte pod več.

Nahajamo se na obrobju mesta sredi zelenja v neposredni bližini Šoštanjskega jezera. Imamo veliko parkirišče z enostavnim dostopom v notranje prostore ali pa na teraso.
 
Na terasi so gostom na voljo udobnimi stoli z senčniki in edinstvenim pogledom v celi Šaleški dolini. Tukaj si lahko resnično oddahnete in si privoščite osvežitev.
 
Celoten prispevek si ogejte pod več.

Zaradi zakonskih sprememb pri obdavčitvi regresa in posledično potrebnih prilagoditev programskih podpor na FURS bo vlaganje REK obrazcev za izplačilo regresa z datumom izplačila v letu 2019, v obdobju od 4. 5. 2019 do predvidoma 10. 5. 2019 v celoti onemogočeno.

Celotno obvestilo si preberite pod več.

Pred 25 leti so se odločili, da živinoreji in pridelavi mleka, dodajo turizem na kmetiji. Danes se lahko pohvalijo s tradicijo, ki je zelo pomembna pri kuhi stare domače slovenske hrane.

Postregli vam bodo z zaseko, odlično govejo juho, »domačimi kolinami«, štruklji. Vegetarijanci pa bodo veseli raznih zelenjavnih narastkov, solat in še kaj bi se našlo. Zrnje za kruh, ki ga pečejo v krušni peči, sadje in zelenjava na vaših krožnikih, vse je pridelano pri njih.

Celoten prispevek si oglejte pod več.

izberi ŠOŠTANJSKO
Cilj projekta je zdužiti razdrobljeno ponudbo blaga, storitev, kulturnih in turističnih znamenitosti, v občini na eno mesto, kjer bo ponudba preverjeno točna.
 
Za to mesto smo izbrali svetovni splet in sicer spletni naslov http://www.izberiSOSTANJSKO.si Projekt izberi ŠOŠTANJSKO je vstopna točka za pridobivanje informacij na območju občine Šoštanj, ki jih potrebujemo v vsakdanjem življenju. Ko kupujemo kaj večjega (npr. avto) nam je povsem logično, da povprašamo splet.
 
Celoten prispevek si oglejte pod več.